Alavus ikkunat ja ovet
 • Alavus ulko-ovet
  En stilig ingång till ditt hem med en Alavus ytterdörr

  I Alavus ytterdörrskollektion hittar du säkert en dörr som tilltalar dig, som du kan göra mer personlig med fasta eller öppningsbara sidoljus.

 • Alavus parvekeovet
  En högklassig balkongdörr ger ditt hem karaktär

  Balkongdörrar som tillverkas enligt kundens önskemål görs kompatibla med fönstren.

 • Alavus ulko- ja parvekeovet
  En omfattande kollektion ytter- och balkongdörrar

  Alavus Ikkunat:s stiliga och högklassiga dörrar är lättskötta och långlivade.

Högklassiga finländska dörrar från en inhemsk tillverkare

polaroid27Alavus Ikkunat Oy tillverkar trots sitt namn som hänvisar till fönster också ytter- och balkongdörrar. Med vår nuvarande kapacitet kan vi tillverka ca 10 000 ytter- och balkongdörrar om året.

Till vår kollektion av ytterdörrar hör nästan 50 olika dörrmodeller, som kunderna kan modifiera enligt sina egna önskemål bland annat med olika slags glas- och färgval. Om det inte återfinns någon lämplig bland de färdiga modellerna, kan kunden också planera sin egen dörrmodell.

I några av våra ytterdörrsmodeller står det också till buds ett förrådsdörrsalternativ av lättare konstruktion. Förrådsdörrarna har smalare karmdjup och dörrblad än normala ytterdörrar och lämpar sig väl exempelvis som dörrar till tekniska utrymmen.

Våra aluminiumbeklädda balkongdörrar är planerade att passa ihop med våra fönster. Balkongdörrarnas karmdjup är de samma som fönstrens, och dörrarnas ruthöjder kan bestämmas enligt höjden på de invid belägna fönstren. I balkongdörrarna kan man välja en dörrmodell med 1 eller 2 blad. 2-bladsdörrmodellen IPO/A som öppnar sig inåt och utåt lämpar sig exempelvis på flygbullerområden tack vare dess bättre ljudisoleringsförmåga.

Alavus Ikkunat Oy:s dörrar lämpar sig för såväl ny- som saneringsbyggande och för egnahems- och flervåningshus.

Våra produkter är CE-märkta.

Den här webbplatsen använder cookies.
Läs mer Ok