Ikkunaremontin hinta - Paljonko ikkunaremontti maksaa omakotitaloon?

Ikkunaremontti on yksi omakotitalon merkittävimmistä peruskorjauksista. Uusien ikkunoiden asentaminen parantaa talon energiatehokkuutta, lisää mukavuutta sekä turvallisuutta ja voi lisäksi kasvattaa kiinteistön arvoa. Ikkunaremontin hinta on aihe, joka herättää usein kysymyksiä. Alta löydät tietoa siitä, mitkä seikat vaikuttavat ikkunaremontin hintaan, sekä esimerkkejä erilaisten ikkunaremonttien hinnoista.

Jos haluat tarkan hinta-arvion omalle ikkunaremontillesi, suosittelemme varaamaan maksuttoman arviokäynnin asiantuntijaltamme.

Mistä ikkunaremontin hinta koostuu?

Ikkunaremontin hinta omakotitalossa vaihtelee 8 000-20 000 euron välillä. Karkeasti voidaan arvioida, että yksi ikkuna asennettuna maksaa noin 1 000 euroa (sis. ALV). Ikkunaremontin lopulliseen hintaan vaikuttaa kuitenkin moni seikka.

Yksi merkittävimmistä ikkunaremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä on ikkunoiden materiaali (puu, puualumiini vai alumiini), määrä ja koko. Lisäksi ikkunoiden hintoihin vaikuttavat ikkunoiden väri, lisävarusteet (kuten sälekaihtimet, irtoristikot ja raitisilmaventtiilit), ikkunamalli, välikarmien määrä ja lasitus. Edullisin ikkunavaihtoehto on MSEA 1+2-ikkunamalli A-mallisena, eli yhdellä valoaukolla. Ikkunoiden hintoja voit vertailla verkkokaupassamme.

Ikkunaremontin kustannuksiin vaikuttavat myös talon tyyppi ja sijainti (mahdollisten nostimien/asennustelineiden yms. tarve), seinärakenteet ja mahdolliset lisätyöt, kuten aukkojen suurennus. Lisäksi mukaan on laskettava asennustarvikkeet, kierrätyskustannukset ja rahti. Ikkunaremontin yhteydessä uusitaan yleensä myös ulko-ovet ja parveke-/terassiovet. Ovien uusiminen ikkunaremontin yhteydessä on kustannustehokas ratkaisu, sillä ovet ovat edullisemmat ikkunoiden kanssa yhdessä ostettuna. Lisäksi sama ammattitaitoinen asennusryhmä voi asentaa ovet ikkunoiden kanssa samalla kertaa.

Ikkunaremontin hintaesimerkkejä

Esimerkki 1: Omakotitaloon vaihdettiin 7 ikkunaa ja 1 ulko-ovi (vakioväriset), hinta asennettuna: 8 600 € (sis. ALV)

Esimerkki 2: Omakotitaloon vaihdettiin 14 ikkunaa (vakioväriset), hinta asennettuna: 13 500 € (sis. ALV)

Esimerkki 3: Omakotitaloon vaihdettiin 12 ikkunaa (vakioväriset), 1 terassiovi (vakiovärinen) ja 1 levikkeellinen pääovi (erikoisväri), hinta asennettuna: 16 500 € (sis. ALV)

Ikkunat ja ovet asennettuna

Alavus Ikkunat ja Ovet toteuttaa ikkuna- ja oviremontteja avaimet käteen -palveluna. Hoidamme projektin alusta loppuun hallitusti sekä ammattitaitoisesti. Ikkuna- ja oviremontin sisältö sovitaan yhdessä kanssasi. Yleensä projekti sisältää tuotteiden mittauksen ja suunnittelun, mittavastuun, vanhojen tuotteiden purkutyöt, listoitukset, pellitykset sekä jätehuollon. Jokaisen asennuksen yksityiskohdat sovitaan kohdekohtaisesti, ja sovitusta sisällöstä laaditaan erillinen asennussopimus. Lisäksi tarjoamme kolmen vuoden asennustakuun, joka tuo varmuutta lopputuloksen laadukkuudesta.

Haluatko tietää tarkemmin, miten ikkuna- ja oviremontti avaimet käteen -palveluna toteutetaan? Lue aiheesta lisää täältä.

Voiko ikkunat asentaa itse?

Kyllä voi! Toimituksen mukana saat selkeät asennusohjeet, joiden avulla voit asentaa ikkunat ja ovet itse. Ohjeet ovat saatavilla myös täältä

On kuitenkin tärkeää muistaa, että virheellinen asennus voi heikentää ikkunoiden ja ovien toimivuutta ja kestävyyttä. Jos asennustyö epäilyttää, suosittelemme lämpimästi kääntymään ammattilaisen puoleen. Yrityksen suorittamasta asennustyön osuudesta voit lisäksi saada kotitalousvähennystä, joka tuo helpotusta ikkuna- ja oviremontin kustannuksiin.

Milloin ikkunat pitää vaihtaa?

Vaikka katselemme ikkunoita joka päivä, niin niiden tärkeyttä tulee harvoin ajatelleeksi. Niillä on kuitenkin tärkeä vaikutus rakennuksen energiatehokkuuteen, viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja ulkonäköön. Ikkunoiden vaihto voi olla suuri investointi, mutta se on monesti kannattavaa pidemmän päälle. Mutta milloin ikkunoiden vaihtoa on järkevää lähteä miettimään?

  • Ikkunoissasi on syviä lahovaurioita
  • Ikkunat vetävät ja päästävät sisätiloista lämmön karkaamaan
  • Ikkunoiden kunto ja toimivuus on heikentynyt huomattavasti
  • Ikkunat ovat 40-50 vuotta vanhat
  • Kaipaat parempaa äänieristystä
  • Vanhat ikkunasi ovat 2-lasiset
  • Kaipaat nykyaikaisempaa ilmettä ikkunoilta

Hyödynnä kotitalousvähennys ikkuna- ja oviremontissa

Kotitalousvähennyksen avulla voit vähentää osan ikkuna- ja oviremontin kustannuksista verotuksessasi. Tutustu mikä kotitalousvähennys on ja miten voit sitä hyödyntää.

Maksa ikkuna- ja oviremontti sinulle sopivissa erissä

Ikkunat ja ovet voi myös maksaa joustavasti osamaksulla. Alavus-rahoituksen 3 kuukauden maksuaikakampanjassa saat kolme kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Mitä ikkunoita hankkiessa tulisi ottaa huomioon?

Ikkunat muodostavat merkittävän osan rakennusta, joten hankintaan sekä tuotteiden vertailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä ikkunat tulevat olemaan osa jokapäiväistä arkeasi vuosikymmeniä eteenpäin.

Lue vinkit, joita kannattaa huomioida ikkunoita hankkiessa.